Musím se přiznat, že když jsem se rozhodoval, jestli půjdu na vysokou do Brna nebo do Olomouce, hrálo velkou roli i to, že žiju v Olomoucké arcidiecézi. Líbilo se mi být v jejím hlavním městě, líbilo se mi, že jsem tu znal víc lidí. Asi to nejsou úplně nejrozumnější kritéria pro vybírání školy, ale vyjímečně jsem dal spíš na city než na rozum a vyplatilo se. Tak teď žiju v Olomouc city. Už jsem psal o zdejších kostelech. Dnes se v katedrále konala missa chrismatis. (Všimněte si, jak se mi podařilo vyhnout se skloňování toho výrazu, protože netuším, jestli se dá nebo nedá skloňovat! :-D)

 Napsal jsem o tom tenhle článek, na který jsem vás vechny chtěl upozornit. Ano, uznávám, je to cílená propagace stránek našeho Centra pro mládež. Ale komu by se chtělo psát zvlášť články tam a zvlášť ještě pro osobní blog...

 Tak jenom osobně dodávám, že se moc rád potkávám v kostelích se svými přáteli. Ať už přijedou na tu mši speciálně z daleka jako dneska Verča a týmáci z Přístavu, nebo ministrují jako Štěpán a Honza, nebo tady studují a přišli do své katedrály jako Marta, Zdeňa a spousta Valachů, nebo jsou z úplně jiné diecéze, ale už k té naší Olomouci napůl patří jako Honza, Adélka a Liduška, nebo jsou to kněží, kteří dnes obnovovali svoje sliby... Je fajn mít v církvi tolik přátel!