Pokračuji ve vkládání příspěvků původně uršných do školy. Tohle je extrémně serózní zpráva. Patří k ní i dva obrázky které si prohlédnete kliknutím na odkazy.

Bém ztratil klíče

Na pražském magistrátu je nepořádek. Když se občas ztratí dokumenty nebo pár milionů, nic se neděje. Teď je ale situace vážnější. Končícímu primátoru Pavlu Bémovi se ztratil svazek klíčů, který obsahoval například klíč od samotné radnice nebo od jednoho ze symbolů českého státu- korunovačních klenotů. Protože musí Bém klíče do týdne předat novému primátorovi, zoufale je hledá.

Pavel Bém hledá klíč od Korunní komory v chrámě sv. Víta.

Podle důvěryhodného zdroje z radnice, který si nepřál být jmenován, už nešťastný politik vyzkoušel mnoho variant. „Napřed se do klíčů zkoušel vcítit. Pořád dokola opakoval: ,Kdybych byl klíčem, kam bych se schoval?‘ Potom se zkusil vrátit zpátky po svých stopách, aby zjistil, jestli klíče někde nevytrousil z kapsy. Znovu kvůli tomu vylezl na všech sedm nejvyšších hor kontinentů, ale tentokrát pozadu. “

Mluvili jsme i s vědmou a kartářkou Sibylou Všeználkovou: „Ano pan primátor tady byl, ale když jsem se nahlédla do křišťálové koule, ukázala mi jen černou díru. To může znamenat dvě věci: buď ztratil klíče v metru, nebo někde při tunelování. Zabývám se exaktní vědou, takže se nechci pouštět do odhadů, ale myslím, že pan primátor hromadnou dopravou nejezdí.“
Protože Bém klíče nikde nenašel, nechal vybubnovat, že kdo mu klíče najde, dostane půl Prahy a jeho dceru za ženu.

Zástupy lidí s nalezenými klíči na magistrátu.

Na tuto výzvu zareagovaly stovky občanů a v úterý 30. listopadu vtrhly na pražský magistrát. Všichni křičeli něco o rozdělení Prahy a cinkali svazky klíčů, o kterých se domnívali, že patří Bémovi. Pouhou shodou náhod zde ve stejné době probíhala volba nového primátora.